Tävla i racing för att starta bondgård

Som ung kan det ofta vara svårt att bestämma sig för vad du vill göra i livet. Om du både har ett stort motorintresse och tycker om ett mer fritt yrke kan du satsa på att bli racingförare och bonde. Blir du en framgångsrik racingförare får du ett bra startkapital som du kan använda för att köpa in allt du behöver till din bondgård, och leva ett mer stillsamt liv på din ålders höst.

Hos Blinto hittar du många auktioner för maskiner, fordon och verktyg du kan använda på gården, inklusive skördare, grävmaskiner och traktorer. Blinto har som affärsidé att erbjuda begagnade nyttofordon och maskiner till nya ägare. På hemsidan som Blinto tillhandahåller kan besökare buda på auktioner för nyttofordon, entreprenadmaskiner och verktyg.

Vinnare av Indy 500

Marcus Ericsson är en framgångsrik svensk racingförare som snart kommer att tävla i Sverige, vilket inte har hänt på femton år. Han ska delta i Porsche Carrera Cup den 1 oktober, efter att ha varit verksam utomlands under en längre tid. Efter att han avslutat sin tidigare karting-karriär fortsatte han till Japan och England där han deltog i Formel 1. Nu är han snart tillbaka, då som gästförare i den kommande seriefinalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Detta år har Marcus Ericsson vunnit Indy 500, den andra svenska racerföraren som lyckats med detta efter Kenny Bräcks vinst år 1999.

Bli professionell racerförare

För att ta dina första steg ut på banan som racerförare behöver du först identifiera vilken serie du vill tävla i. Du kanske är intresserad av NASCAR, Indy Car eller IMSA GT? Du behöver vara framgångsrik i flera serier om du ska ta dig framåt på egen hand, och många misslyckas när de försöker göra karriär på det sättet. En bättre väg kan vara att försöka hitta en sponsor som agerar marknadspartner och stöttar dig ekonomiskt medan du försöker vinna så många lopp som möjligt. Det finns också en möjlighet att hitta en förare som vill betala dig för att köra med hen.

Starta upp din bondgård

När du väl har lyckats som racingförare och samlat mycket pengar på bankkontot kommer nästa steg, där du kan starta upp ditt lantbruk. Att arbeta som professionell racerförare är intensivt och krävande, och kräver att du reser jorden runt i yrket. På äldre dagar kan det därför vara klokt att skapa ett lugnare liv på landet. Med en egen gård där du producerar lokalt odlad mat ökar du Sveriges självförsörjning. Här kan det vara bra att redan från början ha koll på dina finanser, bondgården ska ju med tiden bli lönsam och skapa avkastning. Varje företag kan räknas som lönsamt när det går att ta ut en rimlig lön, efter att du har räknat bort samtliga kostnader.

För att öka avkastningen på gården kan du välja att köpa begagnade lantbruksmaskiner, till exempel från Blinto som erbjuder ett stort utbud. Med en marknadsanalys i botten kan du i förväg ta reda på om du kan sälja tillräckligt av det gården producerar, och därmed få en skälig lön i utbyte.

Related Posts

mts_newsonline