Andra sporter med motorcykel

Förutom speedway så finns det också många andra sporter som använder sig av fordonet motorcykel. Vad alla dessa olika sporter har gemensamt är att de använder sig av specialbyggda motorcyklar för respektive motorsport. När det gäller motorsporter med motorcyklar är detta något som intresserar många och det kanske är för att det just finns så många olika grenar att välja på samtidigt som det går fort och blir spännande. Inom sport med motorcyklar finns det utöver speedway även banracing, enduro, motocross och roadracing för att bara nämna några. Alla dessa sporter drar en stor publik och det brukar förekomma stora fester när dessa tävlingar körs.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANär det gäller banracing och roadracing är dessa ganska lika varandra. Här handlar det om ett hårt underlag av betong eller asfalt som ser till att det går att köra i mycket höga hastigheter och ändå behålla det väggrepp som krävs. Det som skiljer dessa två åt är att den ena körs på en mindre bana anpassad för just den tävling det gäller, medan roadracing är tävlingar i en mera öppen terräng även om banan fortfarande är utstakad. Här handlar det också ofta om att en del av förarna tappar greppet, men olyckorna är oftast mycket små och föraren klarar sig som regel undan de flesta skador.

När det handlar om enduro och motocross är detta definitivt lika skitiga sporter som speedway. Enduro är nog egentligen ännu skitigare då dessa tävlingar oftast körs i svår och lerig terräng. Här handlar det inte så mycket om att vara den som kör fortast även om det underlättar för att ta segern. Det handlar istället om hur du kontrollerar din motorcykel och vilka moment som du klarar att utföra. Motocross är en blandning av kontroll och hastighet, vilket gör detta till en av de mest populära grenarna inom motorcykelsporter.

Related Posts

mts_newsonline