Varva ner med plantering

Idag genomsyrar miljömedvetenhet våra liv och vårt samhälle. Vi försöker bidra till en bättre och renare värld . Även Svenska Bilsportförbundet deltar aktivt i arbetet för miljön på olika sätt. Men i all iver för att få en bättre värld får du inte glömma ditt eget välmående. Racing och bilsport är en intensivsport som kommer att orsaka stress för förare. Även om denna stress upplevs som positiv är all stress skadlig i längden för både kropp och sinne. Det är därför viktigt att varva ner emellanåt med en lugn och rogivande syssla som inte har något med motorsport att göra.

Trädgård

Trädgårdsarbete samt odling av växter har visat sig vara mycket bra för hälsan. Som väl är behöver du inte ha en trädgård för att kunna dra nytta av dess läkande och hälsofrämjande egenskaper. Att odla i kruka på balkongen eller inomhus kommer att ge lika positiva resultat. Det handlar om att syssla med något som bidrar till att vi kan slappna av och må bättre. När ditt sinne slappnar av kommer din koncentrationsförmåga att öka, vilket är vitalt för förare inom motorsport. Många kanske tror att meka med bilen eller motorcykeln kommer att ge samma resultat men det är tyvärr inte fallet. Anledningen är att när du mekar kommer ditt fokus att vara på din motorsport, vilket inte ger dig den avslappning som du så väl behöver.

Plantera frön

Att plantera frön är inte bara enkelt utan också oerhört givande. Du kan plantera de flesta frön i krukor och om du har tillgång till en trädgård kan du plantera ut dina fina växter när de är stora nog. Du kan enkelt beställa från ett stort sortiment av bra frön från Florea och/eller fina lökar. Fördelen med blomsterlökar är att de är otroligt enkla att odla (särskilt för dig som är ny på odling). Varför inte prova på att odla underbara vårblommande tulpaner och narcisser. Hos Florea hittar du även andra vackra blommor såsom solros, zinnia, opievallmo och riddarsporre. Det finns inget godare och mer uppskattat än egenodlade grönsaker, så varför inte prova på att odla tomater, kronärtskocka, gurka eller broccoli. Lättodlade kryddväxter som exempelvis timjan, basilika, rosmarin eller kryddsalvia är alltid uppskattat. När du handlar hos Florea får du snabb leverans, 30 dagars öppet köp samt nöjd kund-garanti.

Hälsofördelar med plantering

Oavsett om du odlar i en trädgård, kolonilott eller på balkongen kommer du att kunna dra fördel av hälsoeffekterna. Vad som ger den goda effekten är när du planterar och sköter om växter. Enligt en ny analys visar det sig att odling hjälper till vid stress, depression samt ångest. Anledningen till detta är att odling av växter är rogivande. När ditt sinne och hjärna slappnar av bidrar detta till bättre koncentration, bättre minne och gör det lättare att kunna fokusera. När du odlar egna grönsaker hemma kommer du även att kunna njuta av hälsosammare och bättre smakande grönt än vad du köper i matvaruaffären. Hemodlade kryddväxter kommer att förhöja både smaken och kvalitén på maten, vilket alltid är uppskattat. Att börja odla frön är alltid givande och även om du kanske inte lyckas med alla frön som du planterar är det värt att fortsätta försöka. Kom ihåg att en del växter är mer lättodlade än andra och ju mer du planterar desto mer kommer du att lära dig.

Related Posts

mts_newsonline