Ha råd med racing

Racing är en rolig sysselsättning, men den kan också kosta en hel del pengar. Framför allt om oturen är framme och din bil drabbas av stora skador. Hur ska du då göra för att lösa situationen? En möjlig väg att gå är att vända dig till en pantbank och på det sättet få pengar snabbt.

Hur fungerar en pantbank?

En pantbank är inte som en vanlig långivare, eftersom det bygger på att du lämnar in något värdefullt. Det görs en värdering på det du lämnar in, och det värdet är vad du kan få ut i pengar från din pantbank. Du kan sedan välja att hämta ut det du lämnat in vid ett senare tillfälle, då får du betala tillbaka de pengar du fått och dessutom en ränta på summan. Kommer du inte tillbaka och hämtar ut det du satt i pant inom en viss tid kommer din pantbank sälja det och på det sättet få tillbaka sina pengar.

Vad är bra att sätta i pant?

Ska du få ut tillräckligt med pengar för att det ska kunna spela någon roll för din racing behöver du lämna in något värdefullt till din pantbank. Gamla smycken i guld kan vara något som du har hemma, inte använder, och som skulle kunna ge bra med pengar. Tänk bara på att det inte är alltid du kan få ut mer än guldets värde, även om det egentligen är ett värdefullt smycke som skulle gå att sälja för mer pengar. Hur mycket du kan få ut för ett gram guld beror på det aktuella guldpriset, så det kan variera en hel del. Fördelen med att lämna in släktens gamla smycken till en pantbank istället för att sälja dem och kunna få ut mer pengar, är att du faktiskt kan hämta ut dem igen när din ekonomiska kris är över.

Vilka krav finns?

För att få pengar från en pantbank måste du vara minst 18 år och du måste själv äga det du sätter i pant. Eftersom din pant utgör säkerheten behöver du inte ha någon särskild inkomst eller liknande. Det normala är att tiden något kan vara i pant är fyra månader, men du kan förlänga tiden om du betalar räntan.

Related Posts

mts_newsonline