Finns det varianter av speedway?

När det gäller just speedway kommer det naturligtvis att finnas närliggande varianter av denna sport. Här handlar det dock inte om att just speedway finns i olika former, utan mera om att sporten har förfinats till olika genrer. Något som också kan kallas för speedway är isracing som egentligen använder precis samma utrustning och motorcyklar som speedway med skillnaden att de däck som används har försetts med dubbar liknande spikar för att få grepp på isen. Massor av de som är aktiva inom speedway är också aktiva inom denna sport då de ligger så nära varandra som det går att komma.

Speedway in Zielona Gora (Polen)Ska det gås in i detalj på varianter av speedway så finns det naturligtvis olika serier och andra tävlingar som utförs på olika sätt. Här kan du då exempelvis ta den svenska speedwayserien. I denna serie tävlas det precis som i fotboll om att vinna flest tävlingar. Det är dock många så kallade heat i varje tävling och det ges ut vinster i form av poäng som sedan slås samman för att se vilket lag som vann tävlingen. Den andra varianten som finns är individuella tävlingar. Dessa är då oftast på internationell nivå men avgörs även de i olika heat där de bästa går vidare.

När det gäller varianter av speedway kan också alla de sporter som utförs med fordonet motorcykel tas upp. Här är nämligen alla olika varianter besläktade med varandra då de utförs med samma typ av redskap i olika former och utföranden. Här handlar det enbart om vilket underlag och på vilka banor de utförs. Kanske är det ändå bättre att säga att det finns många olika varianter av sporter som utförs med motorcyklar än att bara lägga detta på olika varianter av just speedway. På så sätt kan du få en mera rättvis bild av det hela.

Related Posts

mts_newsonline