Hitta en bra bil för racing och motorsport

Motorsport är överlag väldigt populärt både i Sverige och i andra länder. Det krävs dock en bil för att man ska kunna träna och tävla på riktigt och det skadar inte om man också har lite koll på det här med att meka med bilen. Här får du några tips kring att hitta och köpa en bil för motorsport.

Var kan bilar för motorsport och racing köpas?

När du ska köpa en bil är det logiskt att vända sig till en bilhandlare. Ibland kan det vara så att de också tar in bilar som är tänkta att användas för racing eller annan motorsport. Det gäller helt enkelt att hålla ögonen öppna. Även på begagnatmarknaden kan det dyka upp bra bilar som är redo att tävla och träna med.

Olika typer av bilar för bilsport

När det gäller bilsport finns det flera olika varianter av dem och bilarna skiljer sig en del åt. Inom till exempel rally eller racing kan en bil se ut som en vanlig bil, men den är i regel trimmad, motorn kan vara bytt och den tål mer. En bil för Formel 1 är en väldigt snabb och lätt bil medan en bil för dragracing kommer upp i höga hastigheter på väldigt kort tid. De är helt enkelt olika uppbyggda för att passa till de olika sporterna.

Vad kostar en bil för racing?

Bilar för racing kan kosta en väldig massa olika summor. Vissa bilar är dyra, andra billigare. En ny Formel 1-bil kostar flera miljoner, medan en gammal folkracebil kan säljas begagnad för ett par tusenlappar. Om du vill ha en bil som bara går snabbt, men som kanske inte kan hävda sig i tävlingsklasser kan du i regel komma lite billigare undan.

Göra i ordning bilen själv

Ett alternativ är också att göra i ordning bilen för racing själv eller med hjälp av en mer kunnig mekaniker. Då kan man spara en del pengar när man köper bilen men man får vara beredd att lägga ner både tid och pengar på reparation och bygge. Om man inte kan så mycket om bilar kan det kosta än mer om alla reparationer ska göras på en verkstad. Kan man däremot en del om bilar och gillar att meka kan man komma långt på mindre summor. Man kan dock inte räkna med att det går snabbt att bygga en bil som fungerar för racing, och det blir i regel inte heller speciellt billigt även om summan blir lägre totalt sett.

Related Posts

mts_newsonline