5 viktiga komponenter i racing

Många av de som inte själva kör racing tror att det är möjligt att göra bra resultat genom att bara sätta sig i en bil och köra fort. Vi som håller på med sporten vet att det krävs flera komponenter för att bli lyckosam på banan. Bra fysik är en del som inte får tillräckligt med uppmärksamhet. När exempelvis tv-sporten visar hur idrottare inom andra sporter fystränar, görs detta i regel inte när ett racingreportage visas. Övriga aspekter som är viktiga att ta hänsyn till är bland andra miljön, däcken, riskbedömning och att välja en bra förening.

Välj däck med omsorg

Att välja bra däck för racing är otroligt viktigt. Vanliga däck till personbilar klarar inte av att utsättas för så höga hastigheter som ett racingdäck måste kunna. De påverkar också bilens körbeteende efter något som ska passa på en bana men inte i vanlig trafik. Slitbanan på tävlingsdäck är liten eller obefintlig, det är viktigt att du som förare kan få prova olika typer för att hitta en produkt som är lämplig för din körstil. Det som också skiljer dessa däck från personbilsdäck är gummiblandningen som ska klara av den höga belastningen utan att bli slitna i förtid.

Alla delar är av betydelse

För att bli en riktigt bra förare är alla delar viktiga, din tränare kan förmodligen peka ut vilka saker som just du behöver träna mer på eller vara uppmärksam på. Miljöaspekten har särskilt under de senare åren blivit alltmer uppmärksammad, vilket är bra. Genom att planera din körning noga före du sätter dig i bilen, gör att du slipper ett ryckigt körande. Det tjänar både miljön och du själv på. Alla delar hänger samman och en bra förening ska dels ha gemensamma mål för hela klubben, dels kunna sätta upp individuella mål för en specifik förare.

Related Posts

mts_newsonline